ÉSZAK HÚS Kft bemutatása:

Alapítás, tevékenységi kör

Cégünket 2009. 05. 19-én alapította két magyar magánszemély (Ács József (4400 Nyíregyháza, Munkás út 52.), 60% tulajdonrésszel, illetve Dr. Megyesi Zoltán (DE 94419 Reisbach, von Imhof utca 5.), 40% tulajdonrésszel).

A vállalkozás székhelye 2071 PÁTY, SOMOGYI B ÚT 55. alatt található, további telephelyeink: 3860 ENCS, IPARTELEP 7.

Vállalkozásunk főtevékenysége 1011 '08 Húsfeldolgozás, -tartósítás. Főbb termékeink: Lehúzott félsertés, Bőrös félsertés, Grill kolbász, Sertés apróhús, Lecsókolbász, ,Parasztkolbász, Csemege debreceni, Paprikás erdélyi szalonna, Májas hurka, Lángolt kolbász, Kabát szalonna, Bajor kolbász, Baromfi párizsi, Füstölt kolbász, Ungvári felvágott, Füstölt tokaszalonna, Fűszeres szel. tarja, Fs. csemege szalonna, Erdélyi szalonna, Csípős parasztkolbász, Disznósajt, Parasztmájas, Nyári turista, Lángolt kolbász, Sütőkolbász, Füstölt kenyérszalonna, Sós csemege szalonna, Erdélyi szalonna, Kolozsvári szalonna szel., Disznósajt, Rakott nyelv, Cigánykolbász, Fokhagymás csemege szalonna, Étkezési tepertő, Füstölt főtt tarja, Májas hurka, Sertés háj, Ipari szalonna, Löncshús, Bácskai hurka, Sertés máj, Vöröshagymás tepertőkrém, Fokhagymás tepertőkrém, Paprikás főtt fej, Magyaros tepertőkrém, Sertés fül, Csemege turista, Paprikás csemege szalonna, Kassai felvágott, Olasz felvágott, Sütőkolbász, Sertés zsír, Füstölt s. fej, Baromfi virsli, Virsli mb., Csécsi szalonna, Bérgyártás, Vastag virsli, Fűszeres csontnélküli karaj, Füstölt húsos csont, Sertés vegyes belsőség, Fűszeres oldalas, Füstölt csülök, Szafaládé, Fokhagymás felvágott, Szendvicssonka, Jabloncai pap. kolbász, Véres hurka, Soproni felvágott, Sertés szív, Sertés bőrke, Sertés velő, Füstölt kötözött lapocka, Juhbeles virsli, stb.

Amint az a fentiekből látható, a gazdasági válság – amely különösen sújtotta, visszavetette az élelmiszer-ipar fejlődését – ellenére a 2009-es alapítási évet követően minden évben 700 millió forintot meghaladó nettó árbevételt tudtunk elérni. A 2010-2012 közötti időszakban árbevételünk minden évben folyamatos, stabil. Üzemi eredményünk a 2009-es évihez képest ~300%-al, ~200%-al, illetve ~250%-al növekedett 2010-re, 2011-re és 2012-re. A fenti adatok jól mutatják a vállalkozás gazdasági, pénzügyi stabilitását.

Piaci stratégia

Az élelmiszerbiztonsági lánc által megkövetelt feltételek következtében a hús-feldolgozás során előállított termékek forgalmazása fokozottan ellenőrzött, szigorú biztonsági követelményeknek kell, hogy megfeleljen. A szigorú piaci feltételek okán cégünk törekszik mind szállítói, mind vevői kapcsolatait stabilizálni.

Célunk a piaci pozíciónk erősítése, további területi térnyerés, melynek feltétele a finanszírozási feltételek biztosítása, külső forrás igénybe vétele.

Jövőbeli tervek

A vállalkozás fő tevékenysége élő állat vágása (TEÁOR ’08 1011 Húsfeldolgozás, -tartósítás). Az alkalmazottak többsége több mint 10 éve dolgozik ugyanazon üzemben, jól képzett megbízható, szakmájukat értő dolgozók. A cég jelenleg csak egy lábon álló szervezet (sertés húsipari termékek készítése), de emellett a megtermelt áru kiszállítását és beszerzését is végzi.

Encsi húsüzemünk heti 15-20 000 kg sertéshúst dolgoz fel. Piaci pozíciói jónak mondhatóak, a termékek elhelyezése nem jelentett akadályt. Legnagyobb vásárlója Siegel János e.v. Felsőzsolcán, valamint a Drótos-Hús Ker. és Szolg. Kft. (Sajószentpéter), a Pribomeat Kft. (Budapest) és a Szabolcs - Coop Kereskedelmi és Szolg. Zrt. (Nyíregyháza).

A tevékenységi kör bővítése során egy korszerű teherautó-szerelő műhely és bontó kialakítását szeretné a cég elvégezni, e mellett autóbontással, gépkocsik kerekeinek gumiszerelésével kíván foglakozni. E tevékenységre igény mutatkozik a településen (Abaújszántó) és környékén, hiszen az elmúlt években kifejezett hiány keletkezett ezen szolgáltatási területen. A tevékenység várhatóan 8 főnek biztosít majd munkát. A projekt célcsoportja a térség elsősorban, de nem kizárólagosan haszon- és tehergépjárműveket fenntartó, üzemeltető cégei és magánszemélyei, valamint mezőgazdasági gépek üzemeltetői, fenntartói.

Ezen fejlesztési elképzelésünket a tervezett projekttel 2012-ben tudtuk megkezdeni, mivel az alapítástól (2009) az addig eltelt időben teljes egészében az encsi húsüzem rentábilis kiépítése, működtetése, valamint a piaci és beszállítói kapcsolatok létrehozása volt a feladat. Ezen feladatok 2012-ben történő teljesítésével logikus, szakmailag megalapozott lépés volt a vállalkozás tevékenysége bővítésének megkezdése.

A projekt során az alábbi tevékenységeket végezzük:

  • Épületek felújítása, bővítése, korszerűsítése
    • Meglévő csarnok épület felújítása, korszerűsítése
    • Új, könnyűszerkezetű csarnok épület építése
  • Alapinfrastruktúra fejlesztés
    • Behatolásjelző rendszer
    • Kamera rendszer
  • Eszközbeszerzés
    • C 19 Faaprító
    • Futura Bio 100 kazán
    • Caterpillar minirakodó
    • L22 szerszámkocsi
    • Műhelyprés 50t LN 05-6
    • Doosan villástargonca
  • Megújuló energia, gépészet

Észak Hús Élelmiszeripari Kft.
Cím: 2071 Páty, Somogy Béla út 55.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 

ÉSZAK HÚS Kft.

Copyright © 2014. All Rights Reserved.